TEST

TEST

MESAJE DE EROARE SMTP

COD TRADUCERE REZOLVARE
101 Serverul nu este in masura sa se conecteze. Incercati sa schimbati numele serverului (poate ca a fost scris incorect) sau portul de conectare.
111 Conexiune refuzata sau incapacitatea de a deschide un flux de SMTP. Aceasta eroare se refera in mod normal, la o problema de conexiune cu serverul SMTP de la distanta, in functie de firewall-uri sau domenii scrise gresit. Verificati de doua ori toate configuratiile si in cazul in care nu se rezolva intrebati furnizorul.
211 Mesaj de stare a sistemului sau raspuns de ajutor. Acesta vine cu mai multe informatii despre server, trebuie interpretate in consecinta.
214 Un raspuns la comanda HELP. Acesta contine informatii specifice despre serverul dvs., trimitand in mod normal intr-o pagina de intrebari frecvente.
220 Serverul este disponibil. Este doar un mesaj de intampinare indicand ca lucrurile stau ok cu serverul.
221 Serverul isi inchide canalul de transmisie. Vine insotit cu un mesaj "Goodbye" sau "Closing connection". Sesiunea de posta electronica se va termina, insemnand pur si simplu ca mesajele au fost procesate.
250 "Requested mail action okay completed": insemnand ca serverul a transmis mesajul. Totul a mers bine si mailurile au fost livrate.
251 "User not local will forward": contul destinatarul nu exista pe server, astfel va fi forwardat catre un alt cont. E un transfer normal, daca serverul are setata o astfel de regula.
252 Serverul nu poate sa verifice adresa, dar va incerca mesajul oricum. Casuta de email este valida, dar nu este verificabila. De obicei serverul va transmite mesajul catre un alt server care va verifica adresa.
354 The side message can be very cryptic ("Start mail input end <CRLF>.<CRLF>"). It's the typical response to the DATA command. The server has received the "From" and "To" details of the email, and is ready to get the body message.
420 "Timeout connection problem": a aparut o eroare in fluxul de conexiune din motive de conexiune sau filtrare de tip firewall. Fie emailul a fost blocat de firewall-ul serverului destinatar, fie este o problema hardware de conectivitate. Verifica problema impreuna cu furnizorul de Internet.
421 Serviciul nu e disponibil din cauza unei probleme de conectivitate: se poate referi la limita de numar de conexiuni instantanee sau mai general, la o problema temporara. Serverul fie de trimitere fie de destinatie nu este disponibil in acest moment, astfel ca livrarea va fi incercata mai tarziu.
422 Mailboxul destinatarului este plin sau a depasit deja limita. Cel mai bine este sa contactezi destinatarul prin intermediul altui canal si sa-l informezi cu privire la lipsa spatiului in casuta lui de email.
431 Nu exista spatiu suficient spatiu pe disc, sau eroare "out of memory" datorata supraincarcarii de fisiere. Aceasta eroare depinde de prea multe mesaje catre un domeniu anume. Ar trebui incercata trimiterea unor seturi de mailuri mai tarziu in loc de cateva mailuri foarte mari.
432 Uzual apare mesajul: "The recipient's Exchange Server incoming mail queue has been stopped". Este o eroare SMTP tipica pentru Microsoft Exchange Server. In general se datoreaza unei probleme de conectivitate.
441 Serverul destinatarului nu raspunde. Este o problema care implica serverul de primire al destinatarului, serverul tau de trimitere va incerca contactarea serverului destinatar mai tarziu.
442 Conexiunea a fost inchisa in timpul transmiterii. O problema tipica de conectivitate, probabil datorata routerelor si echipamentelor de retea.
446 Numarul maxim de redirectionari a fost atins: o bucla interna a fost depistata. Sesizeaza administratorul serverului SMTP sa verifice listele de redirectionare.
447 Mesajul trimis a esuat din cauza unei probleme legate de serverul de primire. Aceasta se datoreaza depasirii limitei numarului de destinatari pentru un mesaj. Incearca sa segmentezi lista de destinatari in grupuri mai mici, trimitand separat emailul pe grupuri.
449 O eroare de rutare. La fel ca si eroare 432, este legata doar de serverul Microsoft Exchange. Mai multe detalii pe WinRoute.
450 "Requested action not taken – The user's mailbox is unavailable". Casuta de email a fost corupta sau mutata pe un server offline sau emailul tau nu a fost acceptat pentru probleme legate de IP si blacklisturi. Serverul va incerca retrimiterea mailului din nou, dupa un timp. Oricum verifica ca adresa serverului tau nu este inclusa in blacklisturi.
451 "Requested action aborted – Local error in processing". Providerul de Internet/hosterul serverului de destinatie are probleme legate de volumul de mesaje. Este in mod normal o eroare de tranzit al mesajelor in serverul de destinatie datorita incarcarii prea mari, dar poate fi si o eroare legata de rejectarea mesajului de catre un soft antispam de pe serverul de destinatie. Daca se repeta, intreaba administratorul serverului SMTP de destinatie despre problema. (Daca trimiti un mesaj bulk foarte mare cu un server cu resurse limitate poate sa fie o problema.)
452 Prea multe emailuri trimise sau prea multi destinatari: de cele mai multe ori este vorba de o depasire de spatiu pe serverul de destinatie. Din nou, o cauza comuna poate sa fie suprasolicitarea serverului de email. De obicei la urmatoarea incercare de trimitere se va reusi cu succes trimiterea. In cazul in care problema persista, va fi insotita de obicei de o eroare de tipul "Out of memory".
471 O eroare a serverului tau de email, de obicei din cauza unui filtru local anti-spam. Contacteaza administratorul serverului tau SMTP pentru a remedia problema.
500 O eroare de sintaxa: serverul nu a recunoscut comanda. Poate fi cauzata de o interactiune defecta a firewall-ului sau a antivirului cu serverul tau de email.
501 O alta eroare de sintaxa, nu in comanda, dar in parametri si/sau argumente. In mare parte se datoreaza unei adrese de email scrise gresit, dar poate fi asociata si cu o problema de conectivitate sau setari de antivirus.
502 Comanda nu este implementata. Comanda nu a fost activata inca pe server. Contacteaza providerul pentru a afla mai multe.
503 Serverul a intampinat o secventa gresita de comenzi sau necesita autentificare. In cazul unei secvente gresite, serverul a executat comanda in ordinea gresita, de obicei din cauza unei conexiuni intrerupte. Daca e nevoie de o autentificare, eroarea poate insemna si nevoia de introducere a user-ului si password-ului pentru autentificare pe server.
504 Un parametru al comenzii nu este implementat. Ca si eroarea 501, este o problema de sintaxa; ar trebui intrebat administratorul serverului.
510/511 Adresa de email este gresita. Una dintre adresele de email din campurile TO, CC sau BBC nu exista sau este gresita. Verifica corectitudinea scrierii si de asemenea scoate caracterele speciale care pot aparea din COPY/PASTE a adreselor folosite.
512 O eroare de DNS a aparut: domeniul serverului de destinatie nu poate sa fie gasit. Verifica inca o data adresele destinatarilor daca sunt scrise corect si daca adresa de email respecta sintaxa adresa@domeniu.tld fara alte caractere speciale sau completari.
513 "Tipul de adresa este incorect": un alt tip de problema care are legatura cu scrierea incorecta a adreselor de email. In cateva cazuri poate fi asociata cu o problema de autentificare. Verifica de doua ori daca adresele sunt scrise corect. Daca totul este corect scris si totusi problema persista, poate fi o cauza in configurarile clientului de email (pe scurt, este gresita autentificarea cu user si password la server).
523 Dimensiunea totala a mesajului depaseste limita serverului. Retrimite mesajul impartind lista de destiantari in liste mai mici.
530 In mod normal, o problema de autentificare, insa uneori se datoreaza blacklistului existent pe serverul de destinatie sau a unei adrese de email gresite. Configureaza setarile inserand corect user-ul si password-ul in campurile de autentificare. Daca eroarea persista, verifica toate adresele de destinatie sau daca domeniul tau a fost introdus intr-un blacklist.
541 Adresa de destinatie a rejectat mesajul tau: aceasta se poate intampla in mod normal datorita filtrelor anti-spam de pe serverul de destinatie. Mesajul tau a fost detectat si marcat ca SPAM. Trebuie sa te delistezi din blacklist-uri.
550 Adresa de email nu exista pe serverul de destinatie. Totusi poate fi returnata si din cauza firewall-ului serverului de destinatie sau daca serverul de primire este oprit. In mod normal ar trebui sa contactezi destinatarul printr-un alt canal si sa ii ceri adresa corecta de email.
551 "User not local or invalid address – Relay denied". Inseamna in principiu ca daca adresele expeditorului si destinatarului nu sunt pe acelasi server, atunci o trimitere nu poate fi intrerupta. Este o strategie de a preveni SPAM-ul. Trebuie sa contactezi administratorul serverului de email.
552 "Requested mail actions aborted – Exceeded storage allocation": inseamna ca casuta de email a destinatarului este plina. Incearca sa trimiti un mesaj mai mic ca dimensiuni. Se intampla de obicei cand atasamentele depasesc ca marime limita impusa de serverul de destinatie.
553 "Requested action not taken – Mailbox name invalid". Se traduce printr-o adresa de email scrisa incorect. Verifica toate adresele din campurile TO, CC si BCC. Cu siguranta exista o eroare de scriere
554 Inseamna ca tranzactia a esuat. Este o eroare permanenta, iar serverul nu va incerca de la sine retrimiterea email-ului. Serverul de destinatie considera ca mesajul este SPAM sau ca IP-ul serverului de expeditie este listat in blacklist-uri. Verifica cu atentie daca serverul a facut SPAM si este listat in blacklist-uri, o unealta buna fiind multirbl.valli.org.

UNELTE DE RETEA

Informatii retea

Server Location: Bucharest

IPv4 de test: 185.18.227.170

Fisier de test: 25MB

Adresa ta IP: 34.228.52.21

Teste de retea
BACK-TO-BASE